Discussion:
firmware 6.83 voor de 7581 is uit
(te oud om op te antwoorden)
Miquel van Smoorenburg
2017-05-15 15:54:07 UTC
Permalink
Raw Message
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS

Mike.
Loek Frederiks
2017-05-15 16:04:13 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zag een post op https://xs4all.gebruikers.eu/forum/viewthread.php?thread_id=787&rowstart=1060 dat de WIFI issues opgelost zijn ? Dus bij aanmelden nieuw apparaat valt WIFI niet meer weg, ook snellere 802.11ac op 5 GHz.

Ik ben heel benieuwd. Straks installeren.
Rene
2017-05-15 16:24:39 UTC
Permalink
Raw Message
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.

USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
Arnold
2017-05-15 17:19:47 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
Heb hier net succesvol geupdate via System -> Update -> Find New
Fritz!OS. Na de installatie kreeg ik wat pppoe timeouts en geen IP.
Reboot heeft dat probleem opgelost. Draai nu op 6.83.

Arnold.
Miquel van Smoorenburg
2017-05-15 19:16:29 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Arnold
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
Heb hier net succesvol geupdate via System -> Update -> Find New
Fritz!OS. Na de installatie kreeg ik wat pppoe timeouts en geen IP.
Ja, dat kan 5-6 minuten duren (KPN DSLAM PPPoE helper kan in de
war raken en de timeout is 5 minuten). Had je zolang geduld?
Post by Arnold
Reboot heeft dat probleem opgelost. Draai nu op 6.83.
Ik ook. Draaide al de beta's - daarin was het reboot probleem
ook al opgelost voor mij.

Mike.
r***@gmail.com
2017-05-15 19:50:38 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Arnold
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
Heb hier net succesvol geupdate via System -> Update -> Find New
Fritz!OS. Na de installatie kreeg ik wat pppoe timeouts en geen IP.
Ja, dat kan 5-6 minuten duren (KPN DSLAM PPPoE helper kan in de
war raken en de timeout is 5 minuten). Had je zolang geduld?
Post by Arnold
Reboot heeft dat probleem opgelost. Draai nu op 6.83.
Ik ook. Draaide al de beta's - daarin was het reboot probleem
ook al opgelost voor mij.
Mike.
Ontbreken van Eco in Dect is nog niet opgelost.
MM
2017-05-15 22:22:00 UTC
Permalink
Raw Message
knip
Post by r***@gmail.com
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Arnold
Reboot heeft dat probleem opgelost. Draai nu op 6.83.
Ik ook. Draaide al de beta's - daarin was het reboot probleem
ook al opgelost voor mij.
Mike.
Ontbreken van Eco in Dect is nog niet opgelost.
Als je een DECT-200 of een ander DECT apparaat anders dan een telefoon
zal ECO niet te activeren zijn.
Post by r***@gmail.com
https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7369/knowledge-base/publication/show/240_DECT-Eco-inschakelen-in-de-FRITZ-Box/
r***@gmail.com
2017-05-15 22:44:50 UTC
Permalink
Raw Message
Post by MM
knip
Post by r***@gmail.com
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Arnold
Reboot heeft dat probleem opgelost. Draai nu op 6.83.
Ik ook. Draaide al de beta's - daarin was het reboot probleem
ook al opgelost voor mij.
Mike.
Ontbreken van Eco in Dect is nog niet opgelost.
Als je een DECT-200 of een ander DECT apparaat anders dan een telefoon
zal ECO niet te activeren zijn.
Post by r***@gmail.com
https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7369/knowledge-base/publication/show/240_DECT-Eco-inschakelen-in-de-FRITZ-Box/
Ik heb 2 Fritzfons die aan een 7390 wel in Eco gingen.
Jasper
2017-05-15 19:58:15 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Arnold
Na de installatie kreeg ik wat pppoe timeouts en geen IP.
Ja, dat kan 5-6 minuten duren (KPN DSLAM PPPoE helper kan in de
war raken en de timeout is 5 minuten). Had je zolang geduld?
Post by Arnold
Reboot heeft dat probleem opgelost. Draai nu op 6.83.
Ik ook. Draaide al de beta's - daarin was het reboot probleem
ook al opgelost voor mij.
Na de upgrade naar 6.83 kreeg ik eerst een ip dat er binnen de drie
minuten weer uitknalde (pppoe timeout). Dan na een manuele herstart
traint de Fritzbox wat lager in en de verbinding lijkt nu stabiel (maar
dat was met firmware 6.80 ook zo die enkele keer dat hij wat lager
intrainde).

Het valt verder op dat de Fritzbox carrier record B43 rapporteert,
terwijl het toch twee annex A lijnen zijn. Was ook zo met firmware 6.80,
maar lijkt me niet helemaal hoe het zou moeten zijn. Als ik een 7369 aan
dezelfde verbinding hang, doet die wél carrier record A43.

Groet


Jasper
Arnold
2017-05-16 07:46:58 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Arnold
Heb hier net succesvol geupdate via System -> Update -> Find New
Fritz!OS. Na de installatie kreeg ik wat pppoe timeouts en geen IP.
Ja, dat kan 5-6 minuten duren (KPN DSLAM PPPoE helper kan in de
war raken en de timeout is 5 minuten). Had je zolang geduld?
Je kent me toch :-) Denk dat ik binnen de 5 minuten een reboot heb
gedaan. Geloof dat ik als bonus ook nog eens geupgrade ben in de nieuwe
snelheden en nu ook echt iets heb aan de pairbonding.

Arnold.
Hans
2017-05-15 17:56:09 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). W=E4hrend des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
Hier precies hetzelfde, 2 maal via normale update. Zit nog steeds op 6.80

---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.=

https://www.avast.com/antivirus
Hans
2017-05-15 17:57:29 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). W=E4hrend des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
--
Overigens blijft de fritz wel zeggen: Update available

---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.=

https://www.avast.com/antivirus
r***@gmail.com
2017-05-15 18:17:14 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
--
Overigens blijft de fritz wel zeggen: Update available
---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus
Hier heel vlotjes update gedraaid; kwam keurig snel weer op. Totnutoe geen problemen.
Loek Frederiks
2017-05-16 09:12:04 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
--
Overigens blijft de fritz wel zeggen: Update available
---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus
Als ie echt niet update, kun je evt de recovery firmware proberen. Die wist alle flash geheugen. Ben je wel alle settings kwijt, maar ik ben inmiddels zo getrained met FRITZ!Boxen na de afgelopen maanden dat instelling terugzetten zo gepiept is.
Eggie
2017-05-16 09:36:06 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Loek Frederiks
Post by Hans
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
--
Overigens blijft de fritz wel zeggen: Update available
---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus
Als ie echt niet update, kun je evt de recovery firmware proberen. Die wist alle flash geheugen. Ben je wel alle settings kwijt, maar ik ben inmiddels zo getrained met FRITZ!Boxen na de afgelopen maanden dat instelling terugzetten zo gepiept is.
Zou er ook nog een firmware update voor de voorloper van de FB5781, de FRITZ!Box 7369 in het vat zitten?

Eggie.
Tim
2017-05-21 09:36:18 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Eggie
Post by Loek Frederiks
Post by Hans
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
--
Overigens blijft de fritz wel zeggen: Update available
---
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
https://www.avast.com/antivirus
Als ie echt niet update, kun je evt de recovery firmware proberen. Die wist alle flash geheugen. Ben je wel alle settings kwijt, maar ik ben inmiddels zo getrained met FRITZ!Boxen na de afgelopen maanden dat instelling terugzetten zo gepiept is.
Zou er ook nog een firmware update voor de voorloper van de FB5781, de FRITZ!Box 7369 in het vat zitten?
Eggie.
Ook wel benieuwd naar. Er is ooit één nieuwe firmware voor uitgebracht,
sindsdien blijft het stil. AVM geeft zelf aan dat het niet hun
prioriteit heeft en XS4ALL heeft ze maar een hele korte tijd
uitgeleverd. Met een beetje downloaden op snelheid klapt hij er sowieso
uit en reboot hij weer, dus echt gebruiken kun je hem niet.

Ik ga ervan uit dat de 7369 een flop is...
Julius Schwartzenberg
2017-05-21 11:09:56 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Tim
Met een beetje downloaden op snelheid klapt hij er sowieso
uit en reboot hij weer, dus echt gebruiken kun je hem niet.
Hij herstart automatisch bij een crash, maar er blijft dan wel een
stacktrace achter in de support file. Heb je die naar AVM gestuurd? Ik
verwacht dat ze het dan wel oplossen.
Loek Frederiks
2017-05-16 09:08:36 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Rene
On 15 May 2017 15:54:07 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Zowel via "update zoeken" in de webinterface als "handmatig updaten"
wil de 6.83 niet installeren (vanaf 6.80). Während des Updates ist ein
Fehler aufgetreten. Geen enkele indicatie wieso denn.
USB stick verwijderd, zelfde resultaat. XS4all cq AVM contacten is
zinloos want ik weet al wat die gaan zeggen, reset to default. Voordat
ik daar tijd aan ga verspillen: Ben ik de enige of hebben meer mensen
dit?
Ja ook zie iets.

Ik had beta 6.80-44550 sinds vorige week en hij weigerde offline (dus via .image file) te updaten. Dacht dat is iets safer. INFO led blijft knipperen en je verliest je PPoE (internet) verbinding.

Na 15 minute de stekker eruit getrokken en ik had nog steeds 6.80-44550 beta.

Toen online geupdate en dat ging goed.

Denk toch dat er iets niet lekker in de update procedure/code zit want ik heb meer mensen zien klagen over dat het updaten naar 6.83 niet goed ging.

Modem traint exact hetzelfde in als de beta, op het oog geen verschillen in de UI. De DSLAM stats zijn nog steeds nul, net als de errors volgens mij. Dus AVM is nog niet klaar.
Marc Amsterdam
2017-05-15 19:25:12 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
En zelfs de VPN werkt nu naar behoren.
Hans
2017-05-16 10:46:41 UTC
Permalink
Raw Message
Op Mon, 15 May 2017 21:25:12 +0200 schreef Marc Amsterdam
Post by Marc Amsterdam
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
En zelfs de VPN werkt nu naar behoren.
Na terugzetten op fabrieksinstellingen update vanaf file uit kunnen voeren.
Nu nog even afwachten wat telefonie doet.
Rene
2017-05-16 13:20:21 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans
Op Mon, 15 May 2017 21:25:12 +0200 schreef Marc Amsterdam
Post by Marc Amsterdam
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
En zelfs de VPN werkt nu naar behoren.
Na terugzetten op fabrieksinstellingen update vanaf file uit kunnen voeren.
Nu nog even afwachten wat telefonie doet.
Ik kan dat bevestigen. Ding gereset naar factorydefault, upgedated via
de webinterface en backup teruggezet (dat is best een gedoe als je een
netwerk draait met een andere ipnummering, eigen dhcpserver, etc,
daarom wilde ik dat voorkomen).

VPN werkt! Hoera en zo. Daar ging het om. Hij traint nog steeds in op
111/33 (niks mis mee) maar de download is van 45 naar 50. Nog geen
80;-)

Als hij nou ook eens stabiel blijft draaien dan durf ik een andere
7581 elders ook weer eens te gaan gebruiken. Tot nu toe kon ik dat die
mensen niet aandoen.
Miquel van Smoorenburg
2017-05-16 13:25:15 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Rene
VPN werkt! Hoera en zo. Daar ging het om. Hij traint nog steeds in op
111/33 (niks mis mee) maar de download is van 45 naar 50. Nog geen
80;-)
De upgrade is voor jou al doorgevoerd, en je zou 80 Mbit/s
moeten halen. Aan de xs4all kant staat alles open.

Kan je dat nog eens met een betrouwbare speedtest checken,
met een bedrade verbinding? Als je dan de 80 nog niet haalt
laat het even weten want dan zit er bij KPN iets scheef.
En dat hoort niet te kunnen, dus daar moeten we dan achteraan.

Mike.
Rene
2017-05-16 13:33:18 UTC
Permalink
Raw Message
On 16 May 2017 13:25:15 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Rene
VPN werkt! Hoera en zo. Daar ging het om. Hij traint nog steeds in op
111/33 (niks mis mee) maar de download is van 45 naar 50. Nog geen
80;-)
De upgrade is voor jou al doorgevoerd, en je zou 80 Mbit/s
moeten halen. Aan de xs4all kant staat alles open.
Kan je dat nog eens met een betrouwbare speedtest checken,
met een bedrade verbinding? Als je dan de 80 nog niet haalt
laat het even weten want dan zit er bij KPN iets scheef.
En dat hoort niet te kunnen, dus daar moeten we dan achteraan.
Mike.
Dankje Mike. Zal wel morgen worden. Ik laat het weten.
Rene
2017-05-17 10:09:02 UTC
Permalink
Raw Message
On 16 May 2017 13:25:15 GMT, "Miquel van Smoorenburg"
Post by Miquel van Smoorenburg
Post by Rene
VPN werkt! Hoera en zo. Daar ging het om. Hij traint nog steeds in op
111/33 (niks mis mee) maar de download is van 45 naar 50. Nog geen
80;-)
De upgrade is voor jou al doorgevoerd, en je zou 80 Mbit/s
moeten halen. Aan de xs4all kant staat alles open.
Kan je dat nog eens met een betrouwbare speedtest checken,
met een bedrade verbinding? Als je dan de 80 nog niet haalt
laat het even weten want dan zit er bij KPN iets scheef.
En dat hoort niet te kunnen, dus daar moeten we dan achteraan.
Mike.
Hoi Mike,

Zoals beloofd: Bekabeld getest met een .bin vanaf dl.xs4all.nl: Komt
binnen met 86-91 MBs. Iedere seconde springt de aanduiding heen en
weer tussen die twee getallen, ook in de online monitor van de Fritz
zie je een mooie zaagtandgrafiek. Is dat vanwege de manier waarop
gecap'd wordt? Gelijktijdig 'liep' er nog een HDTVkanaal; geen reden
om te klagen dus (doe ik ook niet).

Mijn tablet komt (Wifi 5ghz) inderdaad niet boven de 50 uit, maar dat
was voor de firmwareupgrade van 6.80 naar 6.83 nooit meer dan 42. Dus
dan heeft AVM op dat gebied kennelijk ook vooruitgang geboekt :-)

Ben alleen nog nieuwsgierig waarom 5Ghz WiFi na een reboot pas minuten
later in de lucht is dan 2.4. Radardetectie?

Rene
Miquel van Smoorenburg
2017-05-17 11:00:08 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Rene
Zoals beloofd: Bekabeld getest met een .bin vanaf dl.xs4all.nl: Komt
binnen met 86-91 MBs. Iedere seconde springt de aanduiding heen en
weer tussen die twee getallen, ook in de online monitor van de Fritz
zie je een mooie zaagtandgrafiek. Is dat vanwege de manier waarop
gecap'd wordt?
Nee, dat zal een TCP stack interactie zijn. In de BRAS zit een
nette shaper die geen zaagtanden oplevert. Maar die getallen
kloppen wel aardig.

Mike.
Loek Frederiks
2017-05-16 14:04:42 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans
Na terugzetten op fabrieksinstellingen update vanaf file uit kunnen voeren.
Nu nog even afwachten wat telefonie doet.
Domme vraag. Als je problemen had met updaten naar 6.83 en het wel lukte via de webinterface, maar niet via een gedownloade file... toch factory reset doen ?

Modem draait nu prima, maar kan natuurlijk zijn dat ie bij de volgende firmware update (ik verwacht eigenlijk nog een 6.86... eens) weer gaat moeilijk doen, of toch niet ?
g***@xs4all.nl
2017-05-16 15:48:56 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Loek Frederiks
Domme vraag. Als je problemen had met updaten naar 6.83 en het wel lukte via de webinterface, maar niet via een gedownloade file... toch factory reset doen ?
Ik heb de update gedaan met de recovery methode. Zo weet ik zeker dat alles echt vers is en factory default. Eentuele partitionering van het OS of wat dan ook zoals bedoeld met 6.83. Daarna nog een koude boot om eventuele h/w firmware/updates een schop te geven mocht dit erin zitten.

Noem het overbodig maar zo gegarandeerd geen oud zeer meer :)
Erik
2017-05-17 08:12:59 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans
Na terugzetten op fabrieksinstellingen update vanaf file uit kunnen voeren.
Nu nog even afwachten wat telefonie doet.
Dat is bij de fritzbox bij alle types een kwaal.
Als ik lastige fouten heb gehad en er komt een update.

Terug zetten op fabrieksinstellingen.
Dan update via file.
Dan nogmaals terug op fabrieksinstellingen.
Alles met de hand er weer in zetten.

Erik
kees6238
2017-05-19 13:47:40 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Erik
Post by Hans
Na terugzetten op fabrieksinstellingen update vanaf file uit kunnen voeren.
Nu nog even afwachten wat telefonie doet.
Dat is bij de fritzbox bij alle types een kwaal.
Als ik lastige fouten heb gehad en er komt een update.
Terug zetten op fabrieksinstellingen.
Dan update via file.
Dan nogmaals terug op fabrieksinstellingen.
Alles met de hand er weer in zetten.
En als je instelingen opslaat en weer terug zet met een *.export file
?
Bij mijn laatste update deed ik dat zo, het viel me op dat je nu
gelukkig ook kan kiezen welke instellingen je wilt importeren, voip,
netwerk, wlan, etc.
Op die manier kun je de FB ook gedeeltelijk resetten, ik bedoel,
instellingen exporteren, terug naar fabrieksinstellingen en dan een
gedeelte van de instellingen weer importeren
Zo loste ik een vreemd verschijnsel in een netwerkinstelling op
Erik
2017-05-19 17:11:45 UTC
Permalink
Raw Message
Post by kees6238
Post by Erik
Post by Hans
Na terugzetten op fabrieksinstellingen update vanaf file uit kunnen voeren.
Nu nog even afwachten wat telefonie doet.
Dat is bij de fritzbox bij alle types een kwaal.
Als ik lastige fouten heb gehad en er komt een update.
Terug zetten op fabrieksinstellingen.
Dan update via file.
Dan nogmaals terug op fabrieksinstellingen.
Alles met de hand er weer in zetten.
En als je instelingen opslaat en weer terug zet met een *.export file
Dat is een lastige.
Soms werkt dat juist heel goed.
Maar de kans bestaat, dat er een instelling in zit die roet in het eten gooit.

Bij de komst van 6.8x ben ik leeg begonnen.
Dit heb ik gedaan, omdat AVM dit noodzakelijk vond i.v.m. bestaande problemen.
Wel het adresboek terug gezet.
Post by kees6238
?
Bij mijn laatste update deed ik dat zo, het viel me op dat je nu
gelukkig ook kan kiezen welke instellingen je wilt importeren, voip,
netwerk, wlan, etc.
Op die manier kun je de FB ook gedeeltelijk resetten, ik bedoel,
instellingen exporteren, terug naar fabrieksinstellingen en dan een
gedeelte van de instellingen weer importeren
Zo loste ik een vreemd verschijnsel in een netwerkinstelling op
Ruud Uphoff
2017-05-16 11:44:11 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Mooi. Zojuist met ware doodsverachting geïnstalleerd terwijl ik remote
aan een van mijn PC's hing. Eigenlijk stomverbaasd dat ik na vijf
minuten weer verbinding met mijn netwerk had.

Ik heb nog steeds de kosmische imbeciliteit te verwachten dat ook de
aanduidingen van de UTP poorten even in orde gebracht zouden worden. Ja
ik weet het, ik moet oplazeren met dat gezeur om kwaliteit.

ERr zijn ook positieve ontwikkelingen. Ik zie nu pas dat ik
daadwerkelijk 16,5MB/sec down en 3MB/sec up haal. Ach, wat zeuren we
nog over glasvezel als het ook via vier koperdraadjes kan. Dat is
van/naar de servers van XS4ALL. Naar mijn webhoster haalt ie 15/2,2

Nu afwachten of de spontane reboots verholpen zijn.

--
Met vr. gr,
Ruud Uphoff
MM
2017-05-16 20:50:48 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Helaas werkte de update niet bleef de box telkens op 6.80. Wel werd de
box van "advanced view" naar "standaard view" gezet wat ik niet in de
gaten had. Ik dacht dat ik gek was want ik kon ineens niet meer het
handmatig inladen van de gedownloade firmware vinden.

De box weer naar "advanced view" gezet waarna ik de update kon doen en
die bleef ook nog erin zitten....altijd fijn.

Je zou haast denken dat AVM het met opzet zo moeilijk mogelijk maakt
voor iemand. ;-)

Alle DECT toestellen overgezet van de hulp box (7340) naar de hoofd box
(7581) en telefonie weer geactiveerd. Getest en ik kon bellen en gebeld
worden.

Als het weer niet werkt bij mijn oud(e) buren dan moeten ze mij maar
bellen en als dat niet werkt dan maar een e-mail zenden en als dat niet
werkt de tamtam of rooksignalen.

Ik hoop nu echt dat het blijft werken want het is echt hoofdpijn box
gebleken en trouwens bij AVM weten ze nog steeds niet de volgorde van
fon1 en fon2 goed te krijgen. :-(

pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Hans Zorn
2017-05-18 08:38:23 UTC
Permalink
Raw Message
Post by MM
Alle DECT toestellen overgezet van de hulp box (7340) naar de hoofd box
(7581) en telefonie weer geactiveerd. Getest en ik kon bellen en gebeld
worden.
Laat me ajb weten of DECT nu idd goed werkt, dan kan ook ik mijn 7340 ertussenuit halen! Heb al vaak genoeg heen en weer geschakeld.
Heb de 7340 nu overigens als IP toestel van de 7581 geschakeld i.p.v. dat de 7340 de hele telefonie afhandelt. Dat werkt goed en heeft als voordeel dat telefoonverkeer op beide fritzboxen gelogd wordt.
Hans
2017-05-18 09:45:25 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans Zorn
Post by MM
Alle DECT toestellen overgezet van de hulp box (7340) naar de hoofd box
(7581) en telefonie weer geactiveerd. Getest en ik kon bellen en gebeld
worden.
Laat me ajb weten of DECT nu idd goed werkt, dan kan ook ik mijn 7340 ertussenuit halen! Heb al vaak genoeg heen en weer geschakeld.
Heb de 7340 nu overigens als IP toestel van de 7581 geschakeld i.p.v. dat de 7340 de hele telefonie afhandelt. Dat werkt goed en heeft als voordeel dat telefoonverkeer op beide fritzboxen gelogd wordt.
Heb op dinsdag ook dect telefonie, 3 fritz toestellen, overgezet van
tussenbox(7360) naar 7581, en geconstateerd daarnet dat geluid niet meer
vervormt, kortom dat dit aspect ook in orde lijkt.
r***@gmail.com
2017-05-18 09:47:34 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Hans Zorn
Post by MM
Alle DECT toestellen overgezet van de hulp box (7340) naar de hoofd box
(7581) en telefonie weer geactiveerd. Getest en ik kon bellen en gebeld
worden.
Laat me ajb weten of DECT nu idd goed werkt, dan kan ook ik mijn 7340 ertussenuit halen! Heb al vaak genoeg heen en weer geschakeld.
Heb de 7340 nu overigens als IP toestel van de 7581 geschakeld i.p.v. dat de 7340 de hele telefonie afhandelt. Dat werkt goed en heeft als voordeel dat telefoonverkeer op beide fritzboxen gelogd wordt.
Zoals ik al schreef: Eco werkt niet.
Hans Zorn
2017-05-19 17:10:34 UTC
Permalink
Raw Message
Post by r***@gmail.com
Zoals ik al schreef: Eco werkt niet.
Ik kan dat bericht zo gauw niet vinden. Maar het verbaast me wel. Van een xs4all helpdesk medewerker had ik begrepen dat er een probleem was met de dect-encryptie. Zat hij ernaast en bedoelde hij Eco?

Wat me ook verbaast is dat AVM in de release notes met geen woord rept over fixes op dit gebied.
MM
2017-05-20 09:25:51 UTC
Permalink
Raw Message
Nu blijkt dat AVM geen enkele moeite heeft gedaan om het bijwerken van
oudere firmwares voor de DECT-200 mogelijk te maken. Hier zelf veel tijd
in gestoken en een oplossing aangedragen. Helaas kunnen klanten van
Xs4all die bijvoorbeeld zowel een 7369 en een 7581 hebben dit zelf niet
oplossen.

De firmware van de 7369 zegt tegen de DECT-200 er is geen nieuwere
update en de 7581 zegt ik ken je niet omdat je een te oude firmware hebt.

Ik wilde hier wat lelijke dingen toewensen aan AVM maar ik kan mij
gelukkig nog inhouden.
Post by MM
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Mike.
Helaas werkte de update niet bleef de box telkens op 6.80. Wel werd de
box van "advanced view" naar "standaard view" gezet wat ik niet in de
gaten had. Ik dacht dat ik gek was want ik kon ineens niet meer het
handmatig inladen van de gedownloade firmware vinden.
De box weer naar "advanced view" gezet waarna ik de update kon doen en
die bleef ook nog erin zitten....altijd fijn.
Je zou haast denken dat AVM het met opzet zo moeilijk mogelijk maakt
voor iemand. ;-)
Alle DECT toestellen overgezet van de hulp box (7340) naar de hoofd box
(7581) en telefonie weer geactiveerd. Getest en ik kon bellen en gebeld
worden.
Als het weer niet werkt bij mijn oud(e) buren dan moeten ze mij maar
bellen en als dat niet werkt dan maar een e-mail zenden en als dat niet
werkt de tamtam of rooksignalen.
Ik hoop nu echt dat het blijft werken want het is echt hoofdpijn box
gebleken en trouwens bij AVM weten ze nog steeds niet de volgorde van
fon1 en fon2 goed te krijgen. :-(
pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Jasper
2017-05-23 09:18:01 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?

Groet


Jasper
r***@gmail.com
2017-05-23 09:25:39 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jasper
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?
Groet
Jasper
Doet het bij mij nu voor het eerst goed.
Jasper
2017-05-23 16:32:57 UTC
Permalink
Raw Message
Post by r***@gmail.com
Post by Jasper
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?
Doet het bij mij nu voor het eerst goed.
Na een herstart deed de 5Ghz het weer; geen idee waarom die ermee
opgehouden was. Maar tegelijk ging ook de datasessie (PPPoE) weer
klapperen. Heb de 7581 nu weer vervangen door de 7369, die net iets
stabieler is.

Dat gesukkel is nu al bijna een half jaar gaande; overigens zonder dat
de oorzaak ervan vastgesteld is.

Jasper
r***@gmail.com
2017-05-23 17:11:46 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jasper
Post by r***@gmail.com
Post by Jasper
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?
Doet het bij mij nu voor het eerst goed.
Na een herstart deed de 5Ghz het weer; geen idee waarom die ermee
opgehouden was. Maar tegelijk ging ook de datasessie (PPPoE) weer
klapperen. Heb de 7581 nu weer vervangen door de 7369, die net iets
stabieler is.
Dat gesukkel is nu al bijna een half jaar gaande; overigens zonder dat
de oorzaak ervan vastgesteld is.
Jasper
Heb jij na de nieuwe firmware nog een factory reset gedaan?
Jasper
2017-05-23 20:07:03 UTC
Permalink
Raw Message
Post by r***@gmail.com
Heb jij na de nieuwe firmware nog een factory reset gedaan?
Nee nog niet na de nieuwe firmware. Zal in het weekend nog eens
factoryresetten.


Jasper
Jasper
2017-05-25 13:22:47 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jasper
Post by r***@gmail.com
Heb jij na de nieuwe firmware nog een factory reset gedaan?
Nee nog niet na de nieuwe firmware. Zal in het weekend nog eens
factoryresetten.
Na factoryresetten geen verschil. Nog steeds klapperende datasessie (PPPoE).

Jasper
Maarten Carels
2017-05-26 07:43:43 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jasper
Post by Jasper
Post by r***@gmail.com
Heb jij na de nieuwe firmware nog een factory reset gedaan?
Nee nog niet na de nieuwe firmware. Zal in het weekend nog eens
factoryresetten.
Na factoryresetten geen verschil. Nog steeds klapperende datasessie (PPPoE).
Jasper
Ik zie in een line check twee dingen:

* er hangt een 7369 aan je lijn

* Je lijn is geclassificeerd als UNSTABLE

--maarten
Jasper
2017-05-27 07:22:52 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Maarten Carels
Post by Jasper
Post by Jasper
Post by r***@gmail.com
Heb jij na de nieuwe firmware nog een factory reset gedaan?
Nee nog niet na de nieuwe firmware. Zal in het weekend nog eens
factoryresetten.
Na factoryresetten geen verschil. Nog steeds klapperende datasessie (PPPoE).
Jasper
* er hangt een 7369 aan je lijn
* Je lijn is geclassificeerd als UNSTABLE
Dank om te linechecken. Vanwege de instabiliteit van de datasessie met
de fb7581 heb ik (voorlopig) een fb7369 ter beschikking gekregen. Omdat
na het factoryresetten van de fb7581 bleek dat die nog steeds klappert
met de datasessie, heb ik er de fb7369 weer aan gehangen (waarmee
tenminste de datasessie min of meer stabiel is).

Geen idee wat het betekent als mijn lijn bij jullie geclassificeerd is
als UNSTABLE. Het lijkt wel consistent met dat geklapper.

Dat klapperen van de datasessie met de fb7581 is reeds sinds
omschakeling naar bonding VDSL eind december 2016.

Groet


Jasper
Frits
2017-05-27 19:22:00 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Maarten Carels
Post by Jasper
Post by Jasper
Post by r***@gmail.com
Heb jij na de nieuwe firmware nog een factory reset gedaan?
Nee nog niet na de nieuwe firmware. Zal in het weekend nog eens
factoryresetten.
Na factoryresetten geen verschil. Nog steeds klapperende datasessie (PPPoE).
Jasper
* er hangt een 7369 aan je lijn
* Je lijn is geclassificeerd als UNSTABLE
Dank om te linechecken. Vanwege de instabiliteit van de datasessie met
de fb7581 heb ik (voorlopig) een fb7369 ter beschikking gekregen. Omdat
na het factoryresetten van de fb7581 bleek dat die nog steeds klappert
met de datasessie, heb ik er de fb7369 weer aan gehangen (waarmee
tenminste de datasessie min of meer stabiel is).

Geen idee wat het betekent als mijn lijn bij jullie geclassificeerd is
als UNSTABLE. Het lijkt wel consistent met dat geklapper.

Dat klapperen van de datasessie met de fb7581 is reeds sinds
omschakeling naar bonding VDSL eind december 2016.

Groet


Jasper



Bij mij doet zich hetzelfde probleem voor.
Na een 24 uurs meting door KPN was de conclusie dat het een grootprobleem
is. Als ik het goed begrepen heb ligt het aan een Nokia printplaat, en zal
Xs4all het probleem voorleggen aan de leverancier.
De verwachting is dat de oplossing enige tijd zal duren.

Groet

Frits
Eggie
2017-05-30 10:00:34 UTC
Permalink
Raw Message
Post by r***@gmail.com
Post by Jasper
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?
Groet
Jasper
Doet het bij mij nu voor het eerst goed.
Ter vervanging van mijn 7396 krijg ik binnenkort ook een FB7581. Als ik dit hier allemaal lees wordt ik een beetje huiverig om tot installatie over te gaan. Wat is wijsheid? Is het hier gepubliceerde het topje van een ijsberg of gaat het in 99% van de gevallen wel goed?

Groet, Eggie.
Arnold
2017-05-30 12:08:07 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Eggie
Ter vervanging van mijn 7396 krijg ik binnenkort ook een FB7581. Als ik dit hier allemaal lees wordt ik een beetje huiverig om tot installatie over te gaan. Wat is wijsheid? Is het hier gepubliceerde het topje van een ijsberg of gaat het in 99% van de gevallen wel goed?
Bij mij werkt de 7581 prima, zeker sinds de 6.83 update. Ik gebruik de
7581 met pairbonding op VDSL, paar vaste aansluitingen, wifi 2.4 en 5Ghz
en als VPN server voor mijn mobiel.

Arnold.
Ruud Uphoff
2017-05-31 07:54:41 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Eggie
Post by r***@gmail.com
Post by Jasper
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?
Groet
Jasper
Doet het bij mij nu voor het eerst goed.
Ter vervanging van mijn 7396 krijg ik binnenkort ook een FB7581. Als ik dit hier allemaal lees wordt ik een beetje huiverig om tot installatie over te gaan. Wat is wijsheid? Is het hier gepubliceerde het topje van een ijsberg of gaat het in 99% van de gevallen wel goed?
Groet, Eggie.
Op dit moment LIJKT het ergste voorbij. Ik ben al 13 dagen en 21 uur
online. En de snelheid is gigantisch. Naar de servers van XS4ALL haalt
ie daadwerkelijk 15,5MB/sec down en 3MB/sec up.

Hoop doet leven.


--
Met vr. gr,
Ruud Uphoff

Hans
2017-05-23 10:22:37 UTC
Permalink
Raw Message
Post by Jasper
Post by Miquel van Smoorenburg
See subject. System -> Update -> Find New Fritz!OS
Sinds de update lijkt de 5Ghz band het niet meer te doen... Kan iemand
bevestigen?
Groet
Jasper
Een keer gehad dat inderdaad de 5Ghz niet goed meer werkte, authenticatie
problemen, maar dat was nadat ik muziek had laten sreamen via dect, dus op
een toestel. Vorige keer, dus bij versie 80, ging de hele router in reboot
na streamen van muziek, ook weer via een toestel. Dat was nu niet het
geval maar wel die 5Ghz. Fritz 7581 op nieuw opgestart en werkte toen weer
goed. Nog geen vervolgtest gedaan.
Loading...